De Kantelcast - Een Podcast over Kantelmomenten

#7 De Kantelcast - met Jerry Allon

December 17, 2020 rokus Season 2020 Episode 0
De Kantelcast - Een Podcast over Kantelmomenten
#7 De Kantelcast - met Jerry Allon
Show Notes

Tja, wij, Harry Gras en ik, zijn er nog steeds verlegen van, van de inzending van Jerry Allon. Ik vroeg hem kortgeleden om een Trail in te spreken. Die draagt de titel: I am not where I was.

Jerry begreep mijn vraag niet helemaal en daarom stuurde hij een Herstelverhaal in. De zijne welteverstaan. Evengoed en goedbeschouwd kun je de titel van die Trail ook op zijn Herstelverhaal 'plakken'.

Ik hoop dat je snel door de veren die hij mij en ons toebedeeld heen wilt luisteren, want ja, wij worden er verlegen van. Van zijn levensverhaal daarentegen, daar worden wij emotioneel van. Zo mooi heeft hij dat verwoord.

Zijn verhaal is van een wonderbaarlijke schoonheid. En alles, ja alles, zit er in.

En niet zonder enige trots, dat durf ik dan weer wel te zeggen, hebben wij daar een belangrijke bijrol in vervuld. Dat hoort bij vriendschap. Die gaat alweer 10 jaar lang terug.

Een andere belangrijke rol was weggelegd voor Richard Weingarten. De ontmoeting met deze legendary man, ergens op de 15e verdieping, van een gebouw op 5th Avenue, Manhattan, heeft het leven van Jerry een belangrijke wending gegeven.

Dankzij Jeroen Horrevoorts beschikken we nog over een opname van de presentatie die het leven van Jerry 'overhoop gooide'.

Ik heb uit respect voor het verhaal van Jerry niet 'geknipt en geplakt' in zijn verhaal. Behalve de korte versie van het verhaal van Richard. Die heb ik er in gemixt. Omdat die allesbepalend was voor het  herstel van Jerry.

Jerry is een multitalent. Hij is ervaringswerker, docent, schrijver, inspirational speaker, podcaster en radiomaker. En dan laat ik hier waarschijnlijk nog andere talenten onvermeld.

Tijdens zijn eerste opname zat Jerry in de tuin van de afdeling, in de ochtendzon. Een verpleegkundige vroeg het het met hem ging. 'Mijn leven is voorbij', zei Jerry. De volgende ochtend, tijdens de Patient Staff Meeting, werd uit zijn dossier voorgelezen dat Jerry suïcidaal was. Jerry corrigeerde dat ter plekke door te vertellen dat hij met die opmerking bedoelde dat het leven dat hij had voor zijn eerste psychose voorbij was en dat het nooit meer hetzelfde zou worden.

Na onze reis naar New York vertelde hij mij dat hij zijn leven nooit meer zou inruilen voor zijn leven voor zijn eerste psychose. Luister naar zijn Podcast en begrijp waarom hij er zo over denkt. En oh ja, koop zijn boek, 'Voor mij was je het al', via socialrun.nl en luister naar de Podcasts die hij voor de Socialrun maakt.

Excuses, het is een lang verhaal geworden. Op naar de Kantelcast van Jerry. Luister en krijg Kippenvel.